מתכון

סריראצ'ה

הרוטב נועד ללוות פירות ים מטוגנים, אבל בזכות מתיקות וטעם שום עז, הפך למטבל שמגישים עם כל דבר, כמו הקטשופ במערב

6,322 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סריראצ'ה. צילום: shutterstock
סריראצ'ה. צילום: shutterstock

סריראצ'ה הוא רוטב חריף שמגיע מעיירת חוף תאילנדית באותו השם.

לצנצנת בנפח של כ־250 מ"ל

*3 שבועות התססה

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להתססה ראשונית

לרוטב

אופן ההכנה

מתסיסים את הפלפלים

1

טוחנים פלפלים, שום, מלח וסוכר דקלים למחית עדינה במעבד מזון (כדקת עיבוד). 

2

מעבירים את המחית לצנצנת זכוכית בעלת מכסה אטום ומשאירים מחוץ למקרר להתססה 3 שבועות. בימים הראשונים התערובת תבעבע ונוזלים עשויים לגלוש החוצה (לכן מומלץ להניח אותה על צלחת).

מכינים את הרוטב

3

טוחנים את הפלפלים המותססים, מעבירים לסיר קטן, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים כ־5 דקות על אש קטנה־בינונית תוך כדי ערבוב. מצננים. אם רוצים רוטב במרקם חלק מעבירים את הממרח דרך מסננת דקת חורים. מתקנים תיבול בעזרת מלח, חומץ וסוכר. הרוטב נשמר במקרר עד חודשיים.