מתכון

עגבניות כבושות

אפשר לכבוש את כל סוגי העגבניות: שרי, חממה רגילות, תמר או מגי

70,016 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עגבניות כבושות של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
עגבניות כבושות של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

חשוב לבחור בעגבניות שבשרן מוצק והן לא בשלות מדי – תהליך ההתססה יגרום להן להתפרק. עגבניות בוסר ירוקות יביאו איתן חמיצות ונוקשות והאדומות של אמצע העונה יעניקו מתיקות ופירותיות.

להכנת המתכון הצטיידו בצנצנת בנפח 2 ליטר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חורצים איקס קטן בתחתית העגבניות.

2

ממיסים מלח וסוכר במעט מים רותחים, מוסיפים ליטר מים וחומץ ומערבבים.

3

מניחים 1/2 צרור שמיר בתחתית צנצנת מעוקרת בנפח 2 ליטר. מסדרים מעליו בצפיפות את העגבניות, שום, את המחצית הנותרת של השמיר, סלרי, עלי דפנה ופלפל אנגלי ודוחסים בצדדים חצאי צ'ילי.

4

יוצקים את נוזל הכבישה עד שהמים מכסים את התכולה, סוגרים את הצנצנת ומניחים על אדן החלון למשך יומיים (בחורף - ל-3 ימים). פעם ביום הופכים את הצנצנת. לאחר מכן מעבירים למקרר לשבועיים להשלמת הכבישה. העגבניות יישמרו בצנצנת במקרר לפני הפתיחה עד שנה, אחרי הפתיחה - עד חודש.