מתכון

עוגה בחושה אספרסו־קקאו

גרסה משודרגת של עוגת השיש הפשוטה שכולם מכירים ואוהבים להכין בבית

13,883 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
בחושה אספרסו קקאו של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
בחושה אספרסו קקאו של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק

גרסה משודרגת של עוגת השיש הפשוטה שכולם מכירים ואוהבים להכין בבית. היא עדיין פשוטה להכנה ונוחה לשינוע ולחיתוך בשטח, אבל טעמה עמוק יותר בזכות תוספת קפה ושוקולד מריר, ומרקמה מעניין בזכות תוספת קרמבל פריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמבל

לבלילה

לתערובת קקאו

אופן ההכנה

מכינים את הקרמבל

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים לתערובת פירורית. שומרים במקרר עד הרכבת העוגה.

2

מחממים תנור ל־160 מעלות.

מכינים את הבלילה

3

מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 4־5 דקות לתערובת אחידה ובהירה. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל להטמעתה.

4

מחממים חלב וקפה בפולסים במיקרוגל ומערבבים להטמעת הקפה.

5

מניחים שמנת חמוצה בקערה נפרדת, מוסיפים וניל, יוצקים מעל את תערובת הקפה וטורפים לאיחוד.

6

מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.

7

מוסיפים את תערובת החלב ותערובת היבשים לסירוגין למיקסר וממשיכים לערבל 3־4 דקות לבלילה אחידה וסמיכה.

מכינים את תערובת הקקאו

8

מחממים חלב וקפה בפולסים במיקרוגל ומערבבים להטמעת הקפה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

9

מחלקים את הבלילה הלבנה לחצי־חצי. מוסיפים חצי לתערובת הקקאו ומערבבים. שומרים את החצי השני בצד.

10

יוצקים לתבנית את הבלילה הלבנה ומעליה את הבלילה הכהה, מפזרים מעל את הקרמבל ומערבבים קלות בעזרת סכין למראה שיש.

11

אופים כ־35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.