הבחושה הכי ריחנית שהיתה לי בתנור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
מלית:
סירופ:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבניות.
מכינים את המלית
2
: מחממים את חומרי המלית בסיר קטן לריכוך התמרים ולקבלת מרקם נוח לעבודה.
מכינים את העוגה
3
: מערבבים את החומרים היבשים והאגוזים בקערה גדולה.
4
בקערה שנייה מערבבים את החומרים הרטובים ומאחדים בין שתי הקערות. המרקם של התערובת צריך להיות סמיך.
5
יוצקים לכל תבנית 1/4 מבלילת העוגה, מעליה 1/2 מכמות המלית ומעל את יתרת הבלילה.
6
אופים 10 דקות. מנמיכים ל-160 מעלות ואופים עוד 35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
לקראת סוף האפייה מכינים את הסירופ
7
: מבשלים את החומרים 10 דקות על להבה בינונית לקבלת סירופ במרקם סמיך.
8
יוצקים את הסירופ החם על העוגות החמות ומניחים להן לספוג אותו ולהצטנן.