מתכון

עוגיות דאבל שוקולד ופיסטוק

מתכון קלאסי לעוגיות שוקולד אמריקאיות, הפחתתי בכמות הסוכר והחמאה והוספתי פיסטוקים למרקם אקסטרה פריך

8,961 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוגיות דאבל שוקולד ופיסטוק של שי לי ליפא. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
עוגיות דאבל שוקולד ופיסטוק של שי לי ליפא. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מכינים את התערובת

2

שמים חמאה, שני סוגי סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ- 2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נבלעת בתערובת.

3

מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ופיסטוקים ומערבלים רק עד לפיזורם בתערובת.

מעצבים ואופים

4

יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ בידיים רטובות ומניחים בתבנית. מפזרים פיסטוקים ומשטחים מעט את העוגיות תוך הכנסת הפיסטוקים אליהן באופן חלקי.

5

אופים 12-10 דקות עד שהעוגיות שטוחות והדפנות שלהן מעט יציבות למגע. מצננים היטב. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.