החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לסירופ סוכר
לציפוי
אופן ההכנה
סירופ:
1
מרתיחים את המים עם הסוכר ומכינים סירופ. לאחר הרתיחה מניחים את האגוזים בסירופ.
אגוזים:
2
מסננים את האגוזים מהסירופ, מפזרים אותם על נייר אפייה ומכניסים לתנור. אופים בחום של 165 מעלות כ-15 דקות. מצננים היטב.
בצק:
3
חותכים את החמאה לקוביות קטנות. מעבדים (בזמן קצר ככל הניתן) בקערת המערבל את החמאה, אבקת הסוכר והחלמון עד קבלת מרקם קרמי. מוסיפים את המלח והקמחים ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים.
4
חותכים את הבצק ל–4 חלקים ומגלגלים כל חתיכה לגליל. העוגיות כמעט שלא תופחות באפייה, כך שגודל הגליל יהיה קטן רק במעט מקוטר העוגיות הרצוי. שומרים את גלילי הבצק בהקפאה עד לשימוש.
אפייה:
5
מורחים את הגלילים בביצה בעזרת מברשת ומגלגלים כל גליל בצלחת עמוקה מלאה בסוכר לבן. פורסים בעזרת סכין חדה את הגליל לפרוסות-עוגיות, ברוחב חצי אצבע.
6
מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מבלי להצמיד, ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.