מתכון

עוגיות זעתר מתוקות

עוגיות ותיקות במטבח הפלסטיני שכמעט ולא פוגשים כיום - הן מסוג המאכלים שנמצאים על סף הכחדה

20,389 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוגיות זעתר מתוקות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
עוגיות זעתר מתוקות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

יש להן גם גרסה מלוחה ונטולת סוכר אך לדעתי המתוקה מסקרנת יותר. ליצירת הדוגמה שעל העוגיות משתמשים בתבנית עץ ייעודית למעמול (להשיג בחנויות ודוכני כלי בית, בחנויות מכולת ובשווקים בערים ערביות).ת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים למעט שמן זית, עלי זעתר ומים בקערה רחבה. מוסיפים שמן זית וזעתר וממוללים את התערובת בידיים עד שכל גרגירי הקמח והסולת מצופים בשמן הזית.

2

מוסיפים כ־2/3 כוס מים בהדרגה ותוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רך ולא דביק - ייתכן שלא תצטרכו את כל המים.

3

מחממים תנור ל־250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. משמנים את הידיים בשמן זית, קורצים מהבצק 12־15 עיגולים במשקל 20־25 גרם האחד ומניחים אותם על משטח עבודה מקומח. מקמחים היטב את תבנית המעמול ומניחים בתוכה כדור בצק. לוחצים ומשטחים את הכדור לעוגייה. הופכים את התבנית וחובטים אותה בעדינות כנגד השיש. מניחים את כף היד מתחת לתבנית כדי שהעוגייה תיפול ישר לתוכה.

4

חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק. אם אין תבנית ייעודית מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6־8 ס"מ בעזרת כוס.

5

מניחים את העוגיות בתבנית, מעבירים לתנור ואופים 6־8 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מקררים ושומרים בקופסה אטומה.