החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לזילוף (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את העוגיות
2
מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה ודביקה.
3
יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-½2 ס"מ (אם התערובת לא נוחה לעבודה, אפשר לעבוד עם ידיים מעט רטובות), מניחים במרווחים בתבנית ומשטחים לעיגולים בעובי כ-1/2 ס"מ.
4
אופים כ-10-8 דקות עד שהעוגיות יציבות. מצננים לחלוטין.
מכינים את המלית
5
מביאים לרתיחה שמנת וסירופ תירס במיקרוגל או בסיר. יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת לחלוטין. מצננים לטמפ' החדר.
מרכיבים את העוגיות
6
משדכים את העוגיות לזוגות ע"פ גודלן. מעבירים את מלית השוקולד לשקית זילוף. מסדרים מחצית מהעוגיות כך שצידן השטוח כלפי מעלה ומזלפים במרכזן כמות של כפית מלית. סוגרים עם עוגייה נוספת.
מקשטים את העוגיות
7
מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף קטנה ומזלפים על החלק העליון של העוגיות פסים של שוקולד. מעבירים לקירור לכמה דקות להתייצבות.
8
העוגיות נשמרות ללא המלית עד 4 ימים בקופסה אטומה בטמפ' החדר. עם המלית יש לשמור בקירור.