את חלק מן העוגיות ציפינו בגרגרי קינואה ואחרות בשומשום, כדי לקבל צנצנת עוגיות מעניינת יותר מבחינת המראה. אפשר להחליף את ממרח השקדים בטחינה וכך לשחק גם עם הטעמים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 165 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה דקה-שתיים לקבלת בצק במרקם של חול ים רטוב.
3
יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים אותם מעט. מניחים קינואה או שומשום בצלחות עמוקות. טובלים את הכדורים בשומשום או בקינואה לציפוי. מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים של כ- 1 ס”מ.
4
אופים 25-20 דקות להזהבה. העוגיות רכות בצאתן מהתנור אך יתקשו לאחר הצינון.
5
שומרים בקופסה אטומה כשבועיים.