מתכון

עוגיות סנדוויץ' ממולאות במוס חמאת בוטנים

מעין סנדוויץ' משתי עוגיות חמאת בוטנים, שמקבלות ממד מלוח בזכות בוטנים מלוחים, וביניהן מוס חמאת בוטנים עדין

6,207 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
עוגיות סנדוויץ' ממולאות במוס חמאת בוטנים של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוגיות סנדוויץ' ממולאות במוס חמאת בוטנים של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס חמאת בוטנים

לעוגיות בוטנים

אופן ההכנה

מכינים מוס חמאת בוטנים

1

שמים שוקולד לבן ו- 40 מ"ל (כ- 3 כפות) שמנת מתוקה בסיר. מניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומחממים על להבה בינונית עד שהשוקולד נמס. מערבבים לקרם חלק.

2

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים להיטמעות. מצננים את התערובת לטמפ' החדר.

3

מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה. מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד והבוטנים ואח"כ את יתרת הקצפת עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף ומקררים לפחות שעתיים. שומרים במקרר עד 3 ימים.

מכינים את עוגיות הבוטנים

4

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מערבבים בקערה סוכר חום, סוכר לבן, חמאה, חמאת בוטנים, תמצית וניל וביצה בעזרת כף עץ לתערובת אחידה.

6

מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מאחדים את שתי התערובות, מוסיפים בוטנים ומערבבים קלות לפיזור.

7

יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ (במשקל 30 גרם כ"א) ומניחים בתבנית במרווחים של 5 ס"מ (העוגיות כמעט מכפילות את נפחן באפייה).

8

אופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות מאוד במרכז (הן יתקשו בצינון). מצננים לחלוטין לפני שמוציאים את העוגיות מהתבנית. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.

לפני ההגשה מרכיבים את העוגיות

9

מזלפים מוס חמאת בוטנים על מחצית העוגיות ומכסים בשאר העוגיות.