החומרים טבלת מידות ומשקלות
למוס חמאת בוטנים
לעוגיות בוטנים
אופן ההכנה
מכינים מוס חמאת בוטנים
1
שמים שוקולד לבן ו- 40 מ"ל (כ- 3 כפות) שמנת מתוקה בסיר. מניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומחממים על להבה בינונית עד שהשוקולד נמס. מערבבים לקרם חלק.
2
מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים להיטמעות. מצננים את התערובת לטמפ' החדר.
3
מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה. מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד והבוטנים ואח"כ את יתרת הקצפת עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף ומקררים לפחות שעתיים. שומרים במקרר עד 3 ימים.
מכינים את עוגיות הבוטנים
4
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5
מערבבים בקערה סוכר חום, סוכר לבן, חמאה, חמאת בוטנים, תמצית וניל וביצה בעזרת כף עץ לתערובת אחידה.
6
מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מאחדים את שתי התערובות, מוסיפים בוטנים ומערבבים קלות לפיזור.
7
יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ (במשקל 30 גרם כ"א) ומניחים בתבנית במרווחים של 5 ס"מ (העוגיות כמעט מכפילות את נפחן באפייה).
8
אופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות מאוד במרכז (הן יתקשו בצינון). מצננים לחלוטין לפני שמוציאים את העוגיות מהתבנית. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.
לפני ההגשה מרכיבים את העוגיות
9
מזלפים מוס חמאת בוטנים על מחצית העוגיות ומכסים בשאר העוגיות.