מתכון

עוגיות פילו ושוקולד

עוגיות שמכינים מהר ושמתחסלות עוד הרבה יותר מהר

1,214 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עוגיות פילו ושוקולד של לילית רומם. צילום: אפיק גבאי
עוגיות פילו ושוקולד של לילית רומם. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.

2

משטחים עלה פילו אחד על משטח עבודה (בינתיים מכסים את שאר העלים בבד כדי שלא יתייבשו).

3

מרססים את עלה הפילו בתרסיס שמן ומפזרים מעט קליפת תפוז מגוררת.

4

חותכים את הפילו ל-3 משולשים ומגלגלים כל משולש מהחוד לבסיס.

5

מניחים בתבנית שטוחה מרוססת בתרסיס שמן את עוגיות הפילו ומרססים אותן בשמן.

6

חוזרים על הפעולות עם שני עלי הפילו הנוספים ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.

7

ממסים את השוקולד בבן מארי (על אדים) או במיקרוגל. מדללים במעט מים חמים.

8

טובלים כל עוגייה בשוקולד המומס ומניחים על נייר פרגמנט.

9

מקררים במשך חצי שעה.