מתכון

עוגיות פרח ריבה

העוגיות האלה לא רק יפות מבחוץ אלא גם מבפנים

2,585 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
עוגיות פרח ריבה. צילום: בועז לביא
עוגיות פרח ריבה. צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

1

מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והסוכר עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד קבלת בצק אחיד. אוספים אותו לכדור ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2

מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו פרחים בחותכן. במחצית מהפרחים קורצים חור באמצע הפרח בחותכן.

3

מניחים את הפרחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד ששולי העוגיות מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.

4

כשהעוגיות מתקררות מורחים מעט ריבה על הפרחים השלמים ומכסים כל עוגייה בעוגייה נוספת עם חור באמצע. אפשר לזרות סוכריות צבעוניות על שלולית הריבה שבכל חור.