מתכון

עוגיות ריבה

טייק אוף לעוגיות הריבה הקלאסיות: לבצק מוסיפים קינמון, אגוז מוסקט וציפורן וריבת התות מוחלפת בקונפיטורה טובה

3,888 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגיות ריבה של עופר בן נתן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגיות ריבה של עופר בן נתן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח, שקדים טחונים, תבלינים ומלח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומעבירים למקרר לכחצי שעה עד שהבצק יציב ונוח לעבודה.

2

מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה, קורצים ממנו עיגולים בקוטר כוס מדידה קטנה ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת חותכן קטן בצורת עיגול קורצים במחצית מכמות העוגיות עיגול במרכז. Ž

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים כ־10 דקות ומצננים.

4

 מניחים על העוגיות השלמות מעט קונפיטורה וסוגרים עם שאר העוגיות ליצירת סנדוויצ'ים.