מתכון

עוגיות שוקולד ודיז'סטיף

האלכוהול לא מתנדף מהעוגיות תודות לאפייה קצרה, שגם מבטיחה שהן יישארו נימוחות לאחר הצינון

6,469 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוגיות שוקולד ודיז'סטיף של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
עוגיות שוקולד ודיז'סטיף של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

הפרנה בראנקה, תזקיק עשבים מסתורי, קנה לו מעריצים רבים ברחבי העולם, שמכורים לטעם המריר שלו ושותים אותו בתום הארוחה כדי להקל על העיכול. מי שמסתייג מהטעם העשבוני יגלה שהשילוב עם שוקולד עושה לו רק טוב.

שימו לב – העוגיות זקוקות ל-3 שעות התייצבות במקרר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים, מוסיפים פרנה בראנקה ומערבבים שוב.

2

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כ-7 דקות לקצף תפוח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד המומס. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ ומגלגלים באבקת סוכר. מסדרים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ.

6

אופים כ-7 דקות עד שהעוגיות מתייצבות מעט. הן יישארו רכות בתום האפייה ויתייצבו בקירור. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד שבוע.