נגיסה ראשונה בעוגיית חמאה, שזה עתה יצאה מהתנור, היא חוויה חד-פעמית. אפשר להוסיף למרקם המוכר חמוציות, חמאת בוטנים, שוקולד, לימון, תאנים ותמרים. כאן בגרסת יומולדת לילדים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מנפים קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח לקערה.
2
מקציפים חמאה וסוכר בקערה נפרדת, עד שהתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת.
3
מערבבים בזהירות את החומרים היבשים לתוך תערובת החמאה, מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים עד שהתערובת הומוגנית. לא לערבב יותר מדי.
4
מחלקים את תערובת העוגיות ל-8 כדורים בגודל קלמנטינה (כ-100 גרם). מניחים על תבנית עם ניר אפייה ברווחים של כ-8 ס"מ בין כדור לכדור (העוגיות מתרחבות מאוד באפייה), ומעבירים למקרר למשך כחצי שעה.
5
מחממים תנור ל-170 מעלות.
6
אופים את העוגיות כ-15 דקות, או עד שהן מתייצבות מעט אבל עדיין די רכות. מוציאים ומניחים להתקרר ולהתקשות.