למרקם קראנצ’י במיוחד (וגם בשביל הטעם): מוסיפים לתערובת הבצק 100 גרם פיסטוקים קלופים (רצוי מומלחים).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מערבלים חמאה, מחית פיסטוק וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקרם אוורירי.
3
מוסיפים ביצים בהדרגה, ממשיכים עם הוספת תמצית פיסטוק או וניל וצבע מאכל (אם משתמשים) עד שנטמעים בחמאה.
4
מנפים לקערה אחרת קמח וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד לקבלת מרקם אחיד.
5
מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבלים קלות פנימה. אפשר לערבב ידנית.
6
מניחים בתבנית תלוליות מן התערובת בעזרת כף במרווחים של 2 ס”מ.
7
אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות זהובות.
8
מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהעוגיות מתקשות והופכות פריכות.