מתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס פיסטוק

שוקולד ופיסטוק זה שילוב מנצח. טיפות אחדות של צבע מאכל יעזרו להדגיש את הטעם הפיסטוקי

56,931 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגיות שוקולד צ’יפס פיסטוק של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
עוגיות שוקולד צ’יפס פיסטוק של מיכל מוזס. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

למרקם קראנצ’י במיוחד (וגם בשביל הטעם): מוסיפים לתערובת הבצק 100 גרם פיסטוקים קלופים (רצוי מומלחים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבלים חמאה, מחית פיסטוק וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקרם אוורירי.

3

מוסיפים ביצים בהדרגה, ממשיכים עם הוספת תמצית פיסטוק או וניל וצבע מאכל (אם משתמשים) עד שנטמעים בחמאה.

4

מנפים לקערה אחרת קמח וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד לקבלת מרקם אחיד.

5

מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבלים קלות פנימה. אפשר לערבב ידנית.

6

מניחים בתבנית תלוליות מן התערובת בעזרת כף במרווחים של 2 ס”מ.

7

אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות זהובות.

8

מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהעוגיות מתקשות והופכות פריכות.