הן רכות, טעימות ומדגימות בעיני את השימוש המוצלח ביותר בבצק שק"ם. מפאת כבודן החלטתי לא לעשות בהן שינויים מרחיקי לכת, למעט תוספת של מעט קליפת לימון מגוררת לתגבור הניחוח ההדרי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לקצף לימוני:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכינים את הבצק:
2
שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד. שומרים את הבצק בצד.
מכינים קצף לימוני:
3
מקציפים חלבון לקצף לבן ורך. מוסיפים סוכר בהדרגה, מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים 5 דקות נוספות לקבלת מרנג יציב. עוצרים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה אינסטנט פודינג.
מכינים את השושנים ואופים:
4
מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ. מורחים את המרנג בשכבה אחידה על הבצק ומפזרים קליפת לימון. מגלגלים לגליל מהודק. פורסים את הגליל בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי ½1 ס"מ ומשכיבים בתבנית במרווחים קלים.
5
אופים 18-15 דקות להזהבה.
6
מצננים ושומרים עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר.