מתכון

עוגת‭ ‬גבינה‭ ‬ללא‭ ‬ייסורי‭ ‬מצפון

אל‭ ‬תתנו‭ ‬לשם‭ ‬להטעות‭ ‬אתכם‭.‬ מדובר‭ ‬בעוגה‭ ‬טעימה‭ ‬ועדינה‭ ‬במיוחד

45,532 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת‭ ‬גבינה‭ ‬ללא‭ ‬ייסורי‭ ‬מצפון. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה‬‬
עוגת‭ ‬גבינה‭ ‬ללא‭ ‬ייסורי‭ ‬מצפון. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה‬‬

אל‭ ‬תתנו‭ ‬לשם‭ ‬להטעות‭ ‬אתכם‭.‬ מדובר‭ ‬בעוגה‭ ‬טעימה‭ ‬ועדינה‭ ‬במיוחד. ‬וכן‭, ‬מכינים‭ ‬אותה‭ ‬בקלות‭ ‬ובמהירות‭ ‬מיוגורט‭ ‬וגבינה‭ ‬רזה‭ ‬בלבד, ‬ולכן‭ ‬באמת‭ ‬אפשר‭ ‬ליהנות‭ ‬ממנה‭ ‬ללא‭ ‬ייסורי‭ ‬מצפון. ‬שימו‭ ‬לב:‭ ‬העוגה‭ ‬תופחת‭ ‬מאוד‭ ‬במהלך‭ ‬האפייה‭ ‬אך‭ ‬נוחתת‭ ‬לאחר‭ ‬הקירור‭ ‬וזה‭ ‬בסדר.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל-140 ‬מעלות‭.‬ מניחים‭ ‬בתחתית‭ ‬התנור‭ ‬תבנית‭ ‬קטנה‭ ‬ויוצקים‭ ‬לתוכה‭ ‬מים‭ ‬רותחים‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

מכינים‭ ‬את‭ ‬העוגה:‭ ‬

2

שמים‭ ‬בקערה‭ ‬גבינה, ‬יוגורט, ‬סוכר, ‬קליפת‭ ‬לימון, ‬מיץ‭ ‬לימון‭ ‬ותמצית‭ ‬וניל‭ ‬ומערבבים‭ ‬היטב‭ ‬לתערובת‭ ‬אחידה‭.‬ מוסיפים‭ ‬ביצים‭ ‬בהדרגה‭ ‬ומערבבים‭ ‬עד‭ ‬שהן‭ ‬נטמעות‭ ‬בתערובת. ‬מנפים‭ ‬לתוך‭ ‬הבלילה‭ ‬פודינג‭ ‬וקורנפלור‭ ‬ומערבבים‭ ‬היטב‭ ‬לבלילה‭ ‬חלקה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

3

‬יוצקים‭ ‬את‭ ‬הבלילה‭ ‬לתבנית‭ ‬האפייה‭.‬‬‬‬‬‬

4

אופים‭ ‬כשעה‭ ‬וחצי‭ ‬עד‭ ‬שהעוגה‭ ‬תפוחה‭ ‬ויציבה‭ ‬בשוליה‭ ‬ורוטטת‭ ‬מעט‭ ‬במרכז‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

5

מוציאים‭ ‬מהתנור‭ ‬ומצננים‭ ‬כ-5 ‬דקות. ‬מעבירים‭ ‬סכין‭ ‬בדופן‭ ‬התבנית‭ ‬לשחרור‭ ‬העוגה (‬הפעולה‭ ‬הזו‭ ‬מונעת‭ ‬מהעוגה‭ ‬להיסדק) ‬ומצננים‭ ‬לטמפ’‭ ‬החדר (‬העוגה‭ ‬תשקע‭ ‬קצת‭ ‬וזה‭ ‬בסדר)‭ .‬מכסים‭ ‬ומעבירים‭ ‬למקרר‭ ‬למשך‭ ‬הלילה.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

למראה‭ ‬מדויק‭ ‬יותר‭:‬ ‬לפני‭ ‬ההגשה‭ ‬משחררים‭ ‬את‭ ‬העוגה‭ ‬מהתבנית‭ ‬והופכים‭ ‬אותה‭ ‬בזהירות‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬צלחת‭ ‬הגשה‭ ,‬כך‭ ‬שהצד‭ ‬החלק‭ ‬שלה‭ ‬פונה‭ ‬כלפי‭ ‬מעלה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
למראה‭ ‬חגיגי‭ ‬יותר (‬כמו‭ ‬בתצלום)‭ ‬מגישים‭ ‬את‭ ‬העוגה‭ ‬עם‭ ‬רוטב‭ ‬פירות‭ ‬יער. ‬מביאים‭ ‬לרתיחה‭ ‬250‭ ‬גרם‭ ‬פירות‭ ‬יער‭ ‬קפואים (‬פטל‭, ‬דומדמניות‭, ‬אוכמניות)‭ ‬1/4‭ ,‬כוס‭ ‬סוכר‭ ‬ו- 1/4 ‬כוס‭ ‬מים‭ .‬מבשלים‭ ‬7-5‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהתערובת‭ ‬מסמיכה‭ ‬והנוזלים‭ ‬מצטמצמים‭ ‬מעט‭.‬ מסירים‭ ‬מהכיריים, ‬מוסיפים‭ ‬2‭ ‬כפות‭ ‬רום‭ ‬ומצננים. ‬מסננים‭ ‬את‭ ‬הרוטב‭ ‬מהפרי. ‬סמוך‭ ‬להגשה‭ ‬יוצקים‭ ‬את‭ ‬הרוטב‭ ‬על‭ ‬העוגה‭ ‬ומפזרים‭ ‬עוד‭ ‬פירות‭ ‬יער‭ ‬טריים‭ ‬או‭ ‬קפואים‭ ‬ומופשרים.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
ואפשר‭ ‬גם‭ ‬לצפות‭ ‬בריבה‭:‬ ‬למשל‭ ‬1/2‭ ‬כוס (120 גרם)‭ ‬ריבת‭ ‬פירות‭ ‬יער‭ ‬ללא‭ ‬תוספת‭ ‬סוכר‭ ‬של‭ ‬“ענבי‭ ‬ציון”‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬