אל תתנו לשם להטעות אתכם. מדובר בעוגה טעימה ועדינה במיוחד. וכן, מכינים אותה בקלות ובמהירות מיוגורט וגבינה רזה בלבד, ולכן באמת אפשר ליהנות ממנה ללא ייסורי מצפון. שימו לב: העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה אך נוחתת לאחר הקירור וזה בסדר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים.
מכינים את העוגה:
2
שמים בקערה גבינה, יוגורט, סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מנפים לתוך הבלילה פודינג וקורנפלור ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
3
יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה.
4
אופים כשעה וחצי עד שהעוגה תפוחה ויציבה בשוליה ורוטטת מעט במרכז.
5
מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. מעבירים סכין בדופן התבנית לשחרור העוגה (הפעולה הזו מונעת מהעוגה להיסדק) ומצננים לטמפ’ החדר (העוגה תשקע קצת וזה בסדר) .מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
למראה חגיגי יותר (כמו בתצלום) מגישים את העוגה עם רוטב פירות יער. מביאים לרתיחה 250 גרם פירות יער קפואים (פטל, דומדמניות, אוכמניות) 1/4 ,כוס סוכר ו- 1/4 כוס מים .מבשלים 7-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה והנוזלים מצטמצמים מעט. מסירים מהכיריים, מוסיפים 2 כפות רום ומצננים. מסננים את הרוטב מהפרי. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על העוגה ומפזרים עוד פירות יער טריים או קפואים ומופשרים.
ואפשר גם לצפות בריבה: למשל 1/2 כוס (120 גרם) ריבת פירות יער ללא תוספת סוכר של “ענבי ציון”.