מתכון

עוגת בטטות ודלעת מבושמת בגראפה

תושבי צפון איטליה מתים על דלעת. הם אופים ומבשלים אותה, אוכלים אותה נאה ומשלבים אותה כמעט בכל מנה, כולל קינוחים

4,527 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
עוגת בטטות ודלעת מבושמת בגראפה של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף
עוגת בטטות ודלעת מבושמת בגראפה של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף

כאן היא מצטרפת לבטטה, ושתי הכתומות יחד מהוות בסיס לעוגה משובצת בצנוברים, צימוקים וקליפות הדרים.

תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה

אופן ההכנה

1

שמים בטטות ודלעת בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהירקות רכים לגמרי, מסננים ומועכים לפירה גס (אפשר לבשל במיקרו בכלי מתאים מכוסה עד ריכוך).

2

בינתיים משרים צימוקים במים פושרים כ-15 דקות. מסננים וסוחטים.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

שמים בקערה קמח, ביצים, חמאה, גראפה וחלב ומערבבים עם כף עץ או מטרפה ידנית. מוסיפים סוכר, קליפות הדרים ואת הצימוקים ומערבבים. מוסיפים צנוברים, מלח ופירה בטטות ודלעת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם של פירה דליל.

5

משמנים תבנית פאי ויוצקים לתוכה את התערובת.

6

אופים 50 דקות למאפה יציב. מוציאים את העוגה, מברישים בחלמון ומחזירים לתנור ל- 10 דקות נוספות.

7

מצננים ומגישים בטמפ’ החדר. העוגה נשמרת יומיים במקרר.