החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית האפייה ב־20-־30 גרם חמאה כך שעל התבנית תהיה שכבה עבה של חמאה.
2
מעבדים את יתר החמאה (180־170 גרם) חמאה עם 1/2 כפית מלח וסוכר דמררה במיקסר בעזרת וו גיטרה לתערובת תפוחה ובהירה.
3
מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה. לא מוסיפים ביצה חדשה לפני שהביצה הקודמת נטמעת בתערובת. מוסיפים תמצית וניל ומערבלים בקצרה.
4
מועכים בננות במזלג או במועך תפוחי אדמה ומוסיפים את הבננות לתערובת. מעבדים כדקה להטמעה.
5
שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח בקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים לתערובת שבמיקסר, מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6
מוציאים את הקערה מתושבת מהמיקסר ומקפלים שוקולד לתוך התערובת את השוקולד בעזרת לקקן.
7
מעבירים גבינת שמנת לכלי שמתאים למיקרוגל ומחממים 15־30 שניות לריכוך (אם אין לכם מיקרו פשוט מערבבים היטב).
8
יוצקים כמחצית מבלילת העוגה לתבנית ומשטחים. מניחים את גבינת השמנת ומפזרים בצורה אחידה על כל הבלילה.
9
יוצקים את יתר הבלילה מעל גבינת השמנת, משטחים ומעבירים לתנור. אופים כ־40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לה להתקרר כ-15 דקות (אל תקצרו את הזמן, העוגה תתפרק!). מניחים צלחת רחבה מעל התבנית והופכים את התבנית. תופחים מעט על גב התבנית כדי לשחרר את העוגה ומרימים את התבנית, מגישים.