מתכון

עוגת בננה, שוקולד וגבינת שמנת

המתכון הזה סופר פשוט והתוצאה טעימה בטירוף ושונה מהרגיל. יש פה גם ניצול יעיל וחכם של בננות שימי הזוהר שלהן חלפו

48,313 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
עוגת בננה, שוקולד וגבינת שמנת. ליאור משיח
עוגת בננה, שוקולד וגבינת שמנת. ליאור משיח

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית האפייה ב־20-־30 גרם חמאה כך שעל התבנית תהיה שכבה עבה של חמאה.

2

מעבדים את יתר החמאה (180־170 גרם) חמאה עם 1/2 כפית מלח וסוכר דמררה במיקסר בעזרת וו גיטרה לתערובת תפוחה ובהירה.

3

מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה. לא מוסיפים ביצה חדשה לפני שהביצה הקודמת נטמעת בתערובת. מוסיפים תמצית וניל ומערבלים בקצרה.

4

מועכים בננות במזלג או במועך תפוחי אדמה ומוסיפים את הבננות לתערובת. מעבדים כדקה להטמעה.

5

שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח בקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים לתערובת שבמיקסר, מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6

מוציאים את הקערה מתושבת מהמיקסר ומקפלים שוקולד לתוך התערובת את השוקולד בעזרת לקקן.

7

מעבירים גבינת שמנת לכלי שמתאים למיקרוגל ומחממים 15־30 שניות לריכוך (אם אין לכם מיקרו פשוט מערבבים היטב).

8

יוצקים כמחצית מבלילת העוגה לתבנית ומשטחים. מניחים את גבינת השמנת ומפזרים בצורה אחידה על כל הבלילה.

9

יוצקים את יתר הבלילה מעל גבינת השמנת, משטחים ומעבירים לתנור. אופים כ־40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לה להתקרר כ-15 דקות (אל תקצרו את הזמן, העוגה תתפרק!). מניחים צלחת רחבה מעל התבנית והופכים את התבנית. תופחים מעט על גב התבנית כדי לשחרר את העוגה ומרימים את התבנית, מגישים.