בכל פעם שאריָה רוצה לשמח את בן הזוג שלה, היא מכינה לו את העוגה הזאת – הוא פשוט לא מוכן לשמוע על עוגה אחרת, ובצדק: היא רכה ומתוקה, השטרויזל שלה פריך ומלוח והסוכר החום מעניק לה מרקם עשיר, דחוס ועסיסי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשטרויזל
לבלילה
אופן ההכנה
מכינים את השטרויזל
1
מערבבים בקערה את כל המרכיבים לפירורים גסים. שומרים בקירור עד השימוש.
2
מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
מכינים את הבלילה
3
מערבבים בקערה קמח, סודה לשתייה ומלח.
4
מועכים בננות למחית בקערה נפרדת, מוסיפים שני סוגי סוכר וביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח וחמאה ומערבבים לאיחוד בלבד. מוסיפים שוקולד ומערבבים.
5
מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השטרויזל. אופים 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.