מתכון

עוגת בננות ושוקולד מריר עם שטרויזל

עוגה רכה ומתוקה עם שטרויזל פריך ומלוח כאשר הסוכר החום מעניק לה מרקם עשיר, דחוס ועסיסי

16,194 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת בננות ושוקולד מריר עם שטרויזל של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
עוגת בננות ושוקולד מריר עם שטרויזל של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

בכל פעם שאריָה רוצה לשמח את בן הזוג שלה, היא מכינה לו את העוגה הזאת – הוא פשוט לא מוכן לשמוע על עוגה אחרת, ובצדק: היא רכה ומתוקה, השטרויזל שלה פריך ומלוח והסוכר החום מעניק לה מרקם עשיר, דחוס ועסיסי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשטרויזל

לבלילה

אופן ההכנה

מכינים את השטרויזל

1

מערבבים בקערה את כל המרכיבים לפירורים גסים. שומרים בקירור עד השימוש.

2

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

מכינים את הבלילה

3

מערבבים בקערה קמח, סודה לשתייה ומלח.

4

מועכים בננות למחית בקערה נפרדת, מוסיפים שני סוגי סוכר וביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח וחמאה ומערבבים לאיחוד בלבד. מוסיפים שוקולד ומערבבים.

5

מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השטרויזל. אופים 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.