מצננים את העוגה על רשת ואז במקרר לפחות במשך ארבע שעות
כלים תבנית 22×33 או תבנית 24, מרופדת בנייר אפייה
אם מעדיפים עוגה פחות מתוקה, ניתן לוותר על הגנאש ולפזר פירורי עוגיות לוטוס על מלית הגבינה לאחר האפייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למילוי הגבינה
לגנאש לוטוס
להרכבת העוגה
אופן ההכנה
בצק:
1
מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר וכפית אחת של קליפת לימון מגוררת.
2
מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לאט בידיים (או במעבד מזון, בפולסים), עד לקבלת תערובת פירורית ויבשה.
3
מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים בתחתית בלחיצה. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות עד שהמשטח מזהיב בקצוות, ומוציאים מהתנור.
מלית גבינה:
4
בינתיים מערבבים בקערת מיקסר את גבינת השמנת, את הסוכר ואת כפית קליפת הלימון המגוררת שנותרה, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
5
מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד לאיחוד המסה. מוסיפים את מיץ הלימון.
גנאש לוטוס:
6
מחממים שמנת כמעט עד לרתיחה. מניחים שוקולד לבן בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה.
7
ממתינים 5 דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב.
הרכבת העוגה:
8
מורחים את ממרח הלוטוס על הבצק השחום, יוצקים מעל את תערובת הגבינה ומחזירים לתנור ל-25 דקות אפייה או עד שהתערובת יציבה במרכז.
9
מוציאים מהתנור ומקררים. יוצקים את הגנאש על העוגה לאחר שהתקררה.
10
מקררים את העוגה 20 דקות על רשת ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה.