מתכון

עוגת גבינה אפויה

עוגת שבועות מקושטת בפרחים: המלכה האמיתית של שולחן החג

2,038 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
עוגת גבינה אפויה של חן פלדמן. צילום: דן דולברג
עוגת גבינה אפויה של חן פלדמן. צילום: דן דולברג

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית - בסיס בצק חמאה פריך

למלית גבינה

לציפוי

לקישוט

אופן ההכנה

לקלתית

1

מעבדים את החמאה, הסוכר והקמח במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (חשוב להימנע מעיבוד יתר). עוטפים בניילון נצמד ומשטחים. מניחים במקרר לשעה לפחות.

2

מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט ומניחים בתבנית קפיצית או רינג בקוטר 24. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 12-15 דקות.

למלית הגבינה

3

מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים בקערה גדולה את הגבינות עם הקמח, הקורנפלור, 150 גר' סוכר והחלמונים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.

4

בקערה נוספת מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף. מוסיפים 30 גר' סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. בתנועת קיפול מערבבים את קצף החלבונים והסוכר יחד עם תערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת אחידה.

אפייה

5

יוצקים את התערובת מעל הבצק הפריך. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מצננים.

לציפוי

6

בקערה קטנה מערבבים היטב שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר (או אבקת סוכר) ויוצקים על העוגה. מקררים את העוגה כדי שהציפוי יתקשה ומקשטים בפרחים ופירות העונה.

7