מתכון

עוגת גבינה אפויה של מיכל בהט ושרי יגרמן

העוגה הזאת קלה להכנה, מתחבבת על כל מי שטועם ממנה ובעיקר - תמיד מצליחה

16,227 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוגת גבינה אפויה. צילום: shutterstock
עוגת גבינה אפויה. צילום: shutterstock

עוגת גבינה נוסטלגית ומוצלחת במיוחד, שהסודות שלה עוברים מפה לאוזן בקרב חבורה הולכת וגדלה של חברות של מיכל. "קיבלתי אותה מחברה בניו יורק לפני שנים ומאז כבר העברתי אותה לפחות לעוד 10 חברות. כולן מרוצות כי היא תמיד מצליחה — היא קלה להכנה ואיכשהו מתחבבת על כל מי שטועם ממנה". שימו לב, מדובר בעוגה רכה ואוורירית, לא כזו שאוכלים מיד כשהיא יוצאת מהתנור, אלא רק אחרי שהיא מתייצבת כמה שעות במקרר.

הכמות תתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2

מערבבים בקערה את כל חומרי העוגה למעט החלבונים.

3

מקציפים את החלבונים במיקסר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

4

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

5

אופים כשעה עד שפני העוגה שחומים ומרכזה יציב. מוציאים מהתנור, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין ומניחים לה להצטנן לטמפ' החדר.

מכינים את הציפוי ומצפים

6

מקציפים את חומרי הציפוי במיקסר עד לקבלת קצפת מעט רכה. מורחים את הקצפת באופן אחיד על העוגה ומעבירים למקרר למשך לילה להתייצבות. שומרים מכוסה במקרר עד 5 ימים.