מתכון

עוגת גבינה בקלאווה

שכבות של בצק פילו דקיק עם שכבות של עוגת הגבינה המפורסמת של רביבה וסיליה

18,011 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת גבינה בקלאווה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה בקלאווה של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

עוגת הגבינה הקלאסית היא ה–עוגה של רביבה. בטורקיה נוהגים להגיש בקלאווה פתוחה עם גלידה, וזה מכניס רטיבות לבקלאווה. כך הגיע הרעיון ליצור שכבות של קדאיף עם שכבות של עוגת הגבינה.

2 רינגים או תבניות בקוטר 22 ס”מ

*שימו לב – 4 שעות צינון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

להקצפה

לשכבת בקלאווה

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־100 מעלות.

2

מערבבים בקערה חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, סוכר, קמח, קליפות ומיץ לימון וטורפים במטרפה לקבלת לתערובת אחידה וחלקה.

3

מקציפים חלבונים במיקסר. כשמתחיל להיווצר קצף רך מתחילים להוסיף בהדרגה סוכר עד שמתקבל קצף חזק ויציב.

4

מוסיפים בהדרגה כל פעם כף מהקצף ומקפלים לתערובת הגבינה בעדינות תוך כדי שמירה על נפח החלבונים.

5

יוצקים את התערובת לרינגים או לתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה משומן ואופים כ־70 דקות עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים מהתנור ומעלים את החום ל־160 מעלות. מצננים ומעבירים את העוגה למקרר ל־4 שעות לפחות.

מכינים את שכבת הבקלאווה

6

קורצים מדפי הפילו 12 עיגולים בעזרת רינג בקוטר 24 ס"מ. מברישים את העיגול הראשון במעט חמאה מזוקקת ומפזרים את הפיסטוקים. מניחים מעליו עוד עלה פילו, מברישים בחמאה מזוקקת, מפזרים פיסטוקים, מניחים מעל עוד עלה וכך הלאה. יוצרים 3 שכבות מ־12 העלים כך שכל שכבה מורכבת מ־4 עיגולים של פילו.

7

אופים את השכבות 15־25 דקות עד שהן מזהיבות בצורה אחידה. מוציאים מהתנור ומספיגים אותן בדבש המדולל.

מרכיבים את העוגה

8

שמים שכבה אחת של בקלאווה (עלי הפילו האפויים) ומעליה שכבת עוגת גבינה, שוב שכבת בקלאווה, שוב עוגת גבינה ולבסוף שכבת בקלאווה. מפזרים על החלק העליון עלי ורדים מיובשים ופיסטוקים קצוצים. שומרים במקרר.