מתכון

עוגת גבינה וקרם לימון

קינוח אישי מרשים הכולל שכבות של עוגת גבינה וקרם לימוני שמקושטים בעיטורי מרנג

1,826 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת גבינה וקרם לימון של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
עוגת גבינה וקרם לימון של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם לימון

לעוגה

לעיטור

אופן ההכנה

לקרם לימון

1

בבאן מרי (סיר אידוי קטן מעל סיר מים רותחים) טורפים את כל חומרי הקרם מלבד הקצפת עד להסמכה. מצננים לילה שלם במקרר.

2

למחרת מוציאים את קרם הלימון ומקפלים לתוכו את הקצפת.

לעוגה

3

טורפים יחד את כל החומרים ומעבירים לתבנית מלבנית. אופים בחום של 170 מעלות במשך חצי שעה, או עד שהעוגה מזהיבה ורוטטת במרכז.

להרכבת המנה

4

קורצים מהעוגה עיגולים ומניחים בתחתית הכוסות. מפזרים שברי מרנג ומזלפים מקרם הלימון. מפזרים שוב שברי מרנג ומעל פירורי עוגיות. מקשטים בשברי מרנג שרופים מעט ובמרמלדה.