החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס גרנולה
לבלילת העוגה
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס
1
מחממים תנור ל-140 מעלות.
2
קולים גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שקדים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, שומשום ושיבולת שועל כ-8 דקות עד שהם משחימים קלות.
3
טורפים בקערה סילאן, שמן וסוכר חום עד לקבלת תערובת אחידה.
4
מעבירים לקערה את תערובת הגרנולה החמימה, תערובת הסילאן והחמוציות ומערבבים היטב.
5
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות עד שהבסיס יציב ופריך. מוציאים את הבסיס מהתנור ומצננים. מעלים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.
6
מורחים שוקולד לבן על בסיס הגרנולה בעזרת מברשת.
מכינים את העוגה
7
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה גבינת שמנת, יוגורט וסוכר וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
8
מוסיפים חמאה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
9
מוסיפים בהדרגה ביצים וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת.
10
מוסיפים קורנפלור וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בתערובת.
11
עוטפים את חלקה החיצוני של התבנית ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית גדולה יותר עם מים רותחים המגיעים עד לחצי מגובהה ויוצקים את הבלילה על הבסיס.
12
אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון כשעה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות.
מקשטים:
13
מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים שכבת קרם פרש או שמנת חמוצה ומקשטים בפירות.