מתכון

עוגת גבינה עם בראוניז

שכבת גנאש מלמעלה ועוד קצת בראוניז לקישוט יוצרים עוגת גבינה מושחתת במיוחד

4,250 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
עוגת גבינה עם בראוניז של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה עם בראוניז של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס בראוניז ( + בראוניז לבלילת העוגה ולקישוט)

לבלילת העוגה

לגנאש

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור מרובעת בנייר אפייה.

2

ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן חמאה ושוקולד מריר. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את שאר חומרי הבסיס מלבד שוקולד ג'נדויה ואגוזי לוז וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

3

משטחים את התערובת בתבנית ומפזרים מעל קוביות שוקולד ואגוזי לוז.

4

אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ בבראוניז יוצא לח. מוציאים מהתנור ומצננים. מורידים את טמפ׳ התנור ל-160 מעלות.

5

קורצים מהבראוניז את הבסיס בעזרת הרינג, ואת השאריות חותכים לקוביות בראוניז בגודל 2 ס"מ (שייכנסו לבלילה וישמשו קישוט).

מכינים את העוגה

6

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

7

מוסיפים בהדרגה ביצים וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת.

8

מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

9

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.

10

עוטפים את חלקו החיצוני של הרינג עם הבסיס ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית גדולה יותר עם מים רותחים המגיעים עד לחצי מגובה הרינג ויוצקים את הבלילה על הבסיס.

11

אופים כ-15 דקות. פותחים את התנור, מטמינים את קוביות הבראוניז בעוגה וממשיכים לאפות כשעה עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון כשעה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

מכינים את הגנאש

12

מכינים את הגנאש: מביאים שמנת לסף רתיחה בקלחת, יוצקים על שוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים.

מקשטים

13

מחלצים את העוגה מהרינג, יוצקים את הגנאש ומקשטים בקוביות הבראוניז הנותרות.