הפטנט: קלתית שכולה פיסטוקים. אפשר לאפות גם בתבנית בקוטר 24 ס”מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
למלית:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הקלתית:
2
מעבדים את כל החומרים למחית במעבד מזון. מרפדים בתערובת תחתיות של צנצנות או תחתית של תבנית.
מכינים את המלית:
3
מעבדים גבינות וסוכר במעבד מזון למרקם חלק. מוסיפים ביצים ולימון בהדרגה ומעבדים עד שהביצים נטמעות. יוצקים על קלתית הפיסטוקים.
4
מניחים את הצנצנות בתבנית תנור בעלת שוליים גבוהים. יוצקים לתבנית מים רותחים עד גובה 2 ס”מ. אם אופים בתבנית עגולה, יש לרפד אותה היטב לפני ששמים אותה במים.
5
אופים כ-20 דקות לצנצנות אישיות או 30 דקות לעוגה גדולה עד ששולי המלית יציבים אך המרכז עדיין רוטט. מכבים את התנור ומניחים לעוגות להצטנן לטמפ’ החדר בתוך התנור. מקררים שעתיים לפחות לפני ההגשה.
לפני ההגשה:
6
מזלפים מעל מעט דבש. אפשר לעטר במעט פיסטוקים קלויים.