מתכון

עוגת גבינה עם פירורים

למי שלא יכול לעבור את ימי החג בלי עוגת גבינה פירורים שחייבים להמשיך וליישר, העוגה הזאת היא הפתרון

19,620 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגת גבינה עם פירורים של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
עוגת גבינה עם פירורים של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

מצננים את הבצק לפחות שעתיים לפני האפייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי:

לקרם פטיסייר:

לבצק ברטון פירורים:

אופן ההכנה

קרם פטיסייר:

1

יוצקים את החלב לסיר קטן, חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה.

2

מערבבים במטרפה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.

3

יוצקים בהדרגה ותוך ערבוב קל את החלב הרתוח על תערובת החלמונים (השוואת טמפרטורות). מחזירים את כל תערובת הקרם לסיר.

4

תוך כדי בחישה נמרצת, מביאים לרתיחה את הקרם על אש בינונית. מוודאים שהקרם רותח ומבעבע ומוציאים אותו לקערה. מצננים היטב.

פירורים:

5

חותכים את החמאה לקוביות ומערבלים במערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר לתערובת אחידה.

6

מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה.

7

מוסיפים את תערובת הקמחים, אבקת האפייה והמלח ומערבלים קצרות עד שמתקבל בצק אחיד. מקררים לפחות שעתיים.

8

מרדדים את הבצק לשכבה דקה.

9

מכניסים לתבנית ואופים בחום של 165 מעלות במשך 50 דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר.

10

מוציאים, מצננים וגורסים את הבצק האפוי לפירורים במערבל עם וו גיטרה.

הרכבת העוגה:

11

מקציפים את השמנת המתוקה. כשהשמנת מוקצפת ותפוחה מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר. שומרים בצד.

12

מערבבים בקערה את הגבינות וקרם הפטיסייר.

13

ממסים את הג'לטין בחלב על פי הוראות היצרן ומערבבים מיד לתערובת הגבינות.

14

מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינות.

15

מפזרים בתחתית התבנית שכבת פירורים. יוצקים את תערובת הגבינות והשמנת עד מחצית גובה התבנית.

16

מפזרים על הקרם שכבת פירורים נוספת, ושוב שכבת תערובת גבינות, ומשלימים עם שכבת פירורים אחרונה.

17

מכסים ושומרים במקרר.