מתכון

עוגת גבינה עם ציפוי שמנת וקינמון

בסיס העוגה מעוגיות לוטוס והציפוי עשיר בקינמון

31,787 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוגת גבינה עם ציפוי שמנת וקינמון של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
עוגת גבינה עם ציפוי שמנת וקינמון של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר

כשהבנים שלי (יש לי שלושה) עזבו את הבית הם לקחו איתם את המתכון לעוגת גבינה של סבתא שרה, ובמשך הזמן יצרו לה גרסאות משלהם. זאת הגרסה של בני אלי, שמכין את הבסיס מעוגיות לוטוס ומתגבר את הציפוי בקינמון.

תבנית בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס עוגיות לוטוס

לעוגת גבינה

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מעבדים עוגיות עם חמאה במעבד מזון לתערובת פירורית לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב לתחתית התבנית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.

מכינים את העוגה

2

מחממים תנור ל- 130 מעלות.

3

טורפים את כל החומרים במיקסר לתערובת חלקה ויוצקים לתבנית.

4

אופים כ-65 דקות או עד שהעוגה יציבה ורק המרכז (בקוטר של כ- 3 ס”מ) נשאר מעט רוטט.

מצפים וממשיכים לאפות

5

מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. מיישרים בעזרת גב של כף.

6

מחזירים את העוגה לתנור ל-5 דקות. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

7

שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים.