כשהבנים שלי (יש לי שלושה) עזבו את הבית הם לקחו איתם את המתכון לעוגת גבינה של סבתא שרה, ובמשך הזמן יצרו לה גרסאות משלהם. זאת הגרסה של בני אלי, שמכין את הבסיס מעוגיות לוטוס ומתגבר את הציפוי בקינמון.
תבנית בקוטר 24 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס עוגיות לוטוס
לעוגת גבינה
לציפוי
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס
1
מעבדים עוגיות עם חמאה במעבד מזון לתערובת פירורית לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב לתחתית התבנית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
מכינים את העוגה
2
מחממים תנור ל- 130 מעלות.
3
טורפים את כל החומרים במיקסר לתערובת חלקה ויוצקים לתבנית.
4
אופים כ-65 דקות או עד שהעוגה יציבה ורק המרכז (בקוטר של כ- 3 ס”מ) נשאר מעט רוטט.
מצפים וממשיכים לאפות
5
מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. מיישרים בעזרת גב של כף.
6
מחזירים את העוגה לתנור ל-5 דקות. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
7
שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים.