מתכון

עוגת גבינה עם קרם לימון

המראה המעוצב והחמצמצות הנעימה של פאי הלימון, עם המרקם הנימוח והמתיקות המעודנת של עוגת הגבינה הניו יורקית

11,249 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוגת גבינה עם קרם לימון של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה עם קרם לימון של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם לימון

לבלילת העוגה

למרנג

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מערבלים אבקת סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים בהדרגה חלמונים וביצה וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים.

2

מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בו את התבנית. אופים כ-15 דקות עד שהוא זהוב. מצננים.

מכינים את הקרם

5

מכינים את הקרם: מחממים בבן מארי מיץ לימון, קליפת לימון, סוכר וביצים ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית. מסירים מהאש.

6

מוסיפים חמאה וטוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני עד לקבלת קרם חלק. מצננים.

מכינים את העוגה

7

מחממים תנור ל-160 מעלות.

8

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה גבינת שמנת, סוכר, מלח ווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה ביצים וחלמונים וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת.

9

מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.

10

מוסיפים 3/4 מכמות קרם הלימון (שומרים את השאר לקישוט) וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בתערובת.

11

עוטפים את חלקה החיצוני של התבנית ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית גדולה יותר עם מים חמים המגיעים עד לחצי מגובהה ויוצקים את הבלילה על הבסיס.

12

אופים כשעה ורבע-שעה וחצי עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון כשעה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

מכינים את המרנג

13

מחממים חלבונים וסוכר בבן מארי תוך כדי ערבוב במטרפה עד שהסוכר נמס והתערובת חמימה (בודקים באצבע או בעזרת מדחום המגיע ל-60 מעלות).

14

מקציפים את התערובת במהירות גבוהה כ-5 דקות או עד שהמרנג מתקרר. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.

מקשטים

15

מורחים על העוגה את קרם הלימון הנותר ומזלפים טיפות מרנג. אפשר לשרוף את קצות המרנג בעזרת ברנר.