מתכון

עוגת גבינה עם תותים

הקונדיטורית גלי פרידמן לוקחת את עוגת הגבינה הניו יורקית למחוזות חדשים. היא בחרה בתותים, שצבעו את העוגה בוורוד

4,284 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
עוגת גבינה עם תותים של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה עם תותים של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס עוגיות חמאה

למחית תותים

לבלילת העוגה

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מערבבים פירורי עוגיות וחמאה ומהדקים לבסיס התבנית. שומרים במקפיא עד שהבלילה מוכנה.

מכינים את המחית

2

מרתיחים את רכיבי המחית בסיר על להבה נמוכה, מסירים מהאש וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מצננים.

מכינים את העוגה

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה, שמנת חמוצה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

5

מוסיפים בהדרגה ביצים וחלמונים וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת.

6

מוסיפים 3/4 מכמות מחית התותים (שומרים את השאר לקישוט) ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

7

עוטפים את חלקה החיצוני של התבנית ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית גדולה יותר עם מים חמים המגיעים עד לרבע מגובהה, יוצקים את הבלילה על הבסיס ומשטחים.

8

אופים כשעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון כשעה. מעבירים למקרר ל-12 שעות.

מקשטים

9

מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה וחלקה. מורחים את הקצפת על העוגה.

10

יוצקים על הקצפת את מחית התות הנותרת ומקשטים בתותים.