מתכון

עוגת גבינה פירורים של אנסטסיה

קבלו את כל הסודות להכנת העוגה הכי מדוברת בסצנת הטבעונות התל אביבית

58,695 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
עוגת גבינה פירורים של אנסטסיה. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת גבינה פירורים של אנסטסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למסת "גבינה"

אופן ההכנה

הכנת הבצק

1

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, קמח שקדים, סוכר, אבקת סוכר ומלח.

2

מוסיפים את השמנים ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי.

3

מוסיפים את רסק התפוחים והחומץ ומעבדים עד לקבלת בצק.

4

עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב.

5

מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ־8 מ"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחותכים את שולי הבצק. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.

6

אופים בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות במשך כ־20 דקות, או עד הזהבה.

7

את שאריות הבצק אופים לצד התבנית ומצננים. טוחנים את חתיכות הבצק במעבד מזון לפירורים.

8

מרפדים את התבניות בשקף מדידה פנימי או ברצועה של נייר אפייה.

הכנת מסת הגבינה

9

טוחנים בבלנדר את השמנת, הסוכר, סוכר הווניל, הקינמון, מיץ הלימון, גרידת הלימון והמלח עד למסה חלקה והומוגנית.

10

מקציפים לקצף רך אך יציב את השמנת המתוקה ואת אבקת האינסטנט וניל.

11

בסיר קטן מערבבים את האגר במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשלוש דקות נוספות, עד שהנוזל הופך לשקוף.

12

מוסיפים את מי האגר למסת הגבינה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה חלקה.

13

מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת מרקם אחיד.

14

מוזגים את המסה לתבניות, מפזרים את פירורי הבצק ומצננים במשך לילה במקרר.