מתכון

עוגת ג'ולי – עוגת גבינה פירורים

שכבות של עונג: תחתית בחושה, פירות יער, גבינת שמנת ופירורים של אושר

21,102 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת ג'ולי של חגית ביליה. צילום: דניאל לילה
עוגת ג'ולי של חגית ביליה. צילום: דניאל לילה

תבנית בקוטר 26-24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לשכבת הפרי

לגבינה

לפירורים

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את שכבת הפרי

2

מערבבים פירות עם סוכר בקערה ונותנים להם להגיר נוזלים בזמן שמכינים את יתר המרכיבים.

מכינים את שכבת הגבינה

3

מערבבים את החומרים לתערובת אחידה.

מכינים את הפירורים

4

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים לקבלת מרקם פירורי. שומרים במקרר.

מכינים את הבסיס

5

מקציפים ביצים עם סוכר 3 דקות לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים חלב, חמאה רכה, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים להיטמעות. מוסיפים מלח וקמח, מורידים את מהירות ההקצפה ומערבלים עד שמתקבלת בלילה סמיכה.

מרכיבים את העוגה ואופים

6

יוצקים את בלילת הבסיס לתבנית. מפזרים עליה את הפירות, יוצקים עליהם את שכבת הגבינה ולבסוף מפזרים את הפירורים.

7

אופים כ- 40 דקות עד שתערובת הגבינה מתייצבת והפירורים זהובים או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.