תבנית בקוטר 26-24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס
לשכבת הפרי
לגבינה
לפירורים
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.
מכינים את שכבת הפרי
2
מערבבים פירות עם סוכר בקערה ונותנים להם להגיר נוזלים בזמן שמכינים את יתר המרכיבים.
מכינים את שכבת הגבינה
3
מערבבים את החומרים לתערובת אחידה.
מכינים את הפירורים
4
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים לקבלת מרקם פירורי. שומרים במקרר.
מכינים את הבסיס
5
מקציפים ביצים עם סוכר 3 דקות לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים חלב, חמאה רכה, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים להיטמעות. מוסיפים מלח וקמח, מורידים את מהירות ההקצפה ומערבלים עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
מרכיבים את העוגה ואופים
6
יוצקים את בלילת הבסיס לתבנית. מפזרים עליה את הפירות, יוצקים עליהם את שכבת הגבינה ולבסוף מפזרים את הפירורים.
7
אופים כ- 40 דקות עד שתערובת הגבינה מתייצבת והפירורים זהובים או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.