שימו לב, חשוב לצנן את העוגה שעתיים לפני העיטור בקצפת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשכבת הגבינה:
לבסיס הבראוניז
לציפוי
אופן ההכנה
בסיס בראוניז:
1
ממסים בבן מארי את השוקולד המריר והחמאה. מוסיפים סוכר וממשיכים לחמם בבן מארי עד שהסוכר נמס היטב.
2
מעבירים את התערובת לקערת המערבל ומערבבים במהירות. תוך כדי הערבוב מוסיפים את הביצים, הקמחים, אבקת האפייה והווניל.
3
מחממים תנור ל-165 מעלות. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מיישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל התבנית.
אפייה שלב א':
4
אופים כ-15 דקות עד שבסיס הבראוניז מתייצב אך לא נאפה בשלמותו.
שכבת הגבינה:
5
מערבבים במערבל את הגבינות והשמנת החמוצה. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים, הסוכר והפודינג.
6
מוסיפים למערבל תוך כדי ערבוב במהירות בינונית את הביצים בזו אחר זו, ואחריהן בהדרגה את החלמונים, תערובת הקמחים עם הסוכר והפודינג, ולבסוף את מיץ הלימון והווניל.
7
יוצקים את הבלילה לתבנית שבתחתיתה שכבת הבראוניז.
אפייה שלב ב':
8
מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 20 דקות, פותחים את דלת התנור כדי לשחרר את כל האדים וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין.
9
אופים 30 דקות נוספות.
10
מצננים כשעתיים, מחלצים מהרינג ומקררים.
ציפוי:
11
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הפודינג לקצף יציב. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר.
12
ממלאים את הקצפת בשק זילוף עם פייה קטנה ומקשטים את העוגה בקרם.