מתכון

עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז

גם בפסח אין שום סיבה לוותר על ההנאות הקטנות של החיים, כמו למשל עוגת גבינה עם בסיס מפנק של בראוניז

20,834 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

שימו לב, חשוב לצנן את העוגה שעתיים לפני העיטור בקצפת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבת הגבינה:

לבסיס הבראוניז

לציפוי

אופן ההכנה

בסיס בראוניז:

1

ממסים בבן מארי את השוקולד המריר והחמאה. מוסיפים סוכר וממשיכים לחמם בבן מארי עד שהסוכר נמס היטב.

2

מעבירים את התערובת לקערת המערבל ומערבבים במהירות. תוך כדי הערבוב מוסיפים את הביצים, הקמחים, אבקת האפייה והווניל.

3

מחממים תנור ל-165 מעלות. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מיישרים את הבלילה כך שתגיע באופן שווה לכל התבנית.

אפייה שלב א':

4

אופים כ-15 דקות עד שבסיס הבראוניז מתייצב אך לא נאפה בשלמותו.

שכבת הגבינה:

5

מערבבים במערבל את הגבינות והשמנת החמוצה. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים, הסוכר והפודינג.

6

מוסיפים למערבל תוך כדי ערבוב במהירות בינונית את הביצים בזו אחר זו, ואחריהן בהדרגה את החלמונים, תערובת הקמחים עם הסוכר והפודינג, ולבסוף את מיץ הלימון והווניל.

7

יוצקים את הבלילה לתבנית שבתחתיתה שכבת הבראוניז.

אפייה שלב ב':

8

מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 20 דקות, פותחים את דלת התנור כדי לשחרר את כל האדים וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין.

9

אופים 30 דקות נוספות.

10

מצננים כשעתיים, מחלצים מהרינג ומקררים.

ציפוי:

11

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הפודינג לקצף יציב. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר.

12

ממלאים את הקצפת בשק זילוף עם פייה קטנה ומקשטים את העוגה בקרם.