לו מקל וניל ושקד היו עושים ילד ביחד, היה יוצא להם טונקה – תבלין דרום אמריקאי שמגיע בצורת פולים שחורים ומככב בקינוחים רבים. בדומה לווניל הטונקה יכול להיות שתלטן אם שמים ממנו הרבה, ולכן יש להשתמש בו במשורה.
שימו לב: המרקם של העוגה מאוד לח ועדין, ולכן יש להוציא אותה בעדינות מתבנית הבבקה או להשתמש בתבנית קפיצית.
תבנית קפיצית או בבקה בקוטר 28 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעיטור
אופן ההכנה
1
שמים צימוקים בכוס, יוצקים עליהם רום ומניחים למשך הלילה.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
3
מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות לקבלת קצף תפוח ובהיר. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בזרם דק עד שנטמע. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ותבלינים ומערבלים רק עד שהם נטמעים.
4
מסננים את הצימוקים מהרום ומוסיפים אותם ואת הגזר לקערת המיקסר. מערבלים קלות עד שהם נטמעים. יוצקים את התערובת לתבנית.
5
אופים 40-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
6
שומרים בטמפ' החדר עד 4 ימים.