מתכון

עוגת הדרים עם קראמבל קשיו

לחה, עסיסית, עם ניחוח חזק של הדרים וקראמבל קשיו פריך ומלוח — זאת לא בדיוק העוגה הבחושה המוכרת

17,666 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת הדרים עם קראמבל קשיו. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת הדרים עם קראמבל קשיו. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מרכיב הסודי כאן הוא שוקולד לבן מומס – טעמו כמעט אינו מורגש, אבל הוא מוסיף עוד רובד של מתיקות וגוון טעם קרמלי. הבלילה המתקבלת נוזלית יחסית, ולכן את הקראמבל מוסיפים רק באמצע האפייה, כשפני העוגה מתייצבים. בניגוד לרוב העוגות הבחושות העוגה הזו טעימה מאוד גם כשהיא קרה – אפשר לאחסן במקפיא עד שיוצאים לפיקניק. בדרך היא תפשיר מעט ותהיה במיטבה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל קשיו:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים 2 תבניות.

מכינים את העוגות:

2

ממיסים שוקולד לבן וחמאה על בן מארי או במיקרוגל.

3

טורפים בקערה ביצים וסוכר. מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים, גבינה לבנה, קמח, קמח שקדים, מיץ לימון ומיץ תפוזים. טורפים רק עד לקבלת מסה חלקה.

4

מוסיפים קליפות הדרים ומקפלים בעזרת לקקן. מחלקים את המסה ל-2 תבניות.

5

אופים 30 דקות עד שהתערובת מתייצבת.

בינתיים מכינים את הקראמבל:

6

מערבלים את כל חומרי הקראמבל בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית. שומרים במקרר עד השימוש.

מפזרים קראמבל ואופים:

7

מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים על רשת צינון למשך 2 דקות עד שפניהן משתטחים. מפזרים על כל עוגה מחצית מכמות הקראמבל ומשטחים בעדינות. מחזירים לתנור ואופים 30-25 דקות נוספות עד שהקראמבל מקבל צבע חום בהיר.