מתכון

עוגת וניל רכה

לפעמים לא צריך להתחכם עם תוספות משוכללות – העוגה הזאת היא קלאסית, רכה ועסיסית

89,014 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגת וניל רכה שלאבישג שאר-ישוב. צילום: אבישג שאר-ישוב.
עוגת וניל רכה שלאבישג שאר-ישוב. צילום: אבישג שאר-ישוב.

הטוויסט – ציפוי מתפצח של סוכר, שהופך אותה לקינוח שאי אפשר לעמוד בפניו.

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבנית אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבניות בחמאה מומסת. אם משתמשים בתבנית קוגלהוף עם דוגמה (שהדפנות שלה לא חלקות), משמנים אותה היטב בחמאה, זורים מעליה סוכר ומעבירים את התבנית למקפיא ל-15 דקות – זה ייקל על חילוץ העוגה.

2

מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ביצה אחת בכל פעם, ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים דבש, מחית וניל ושמנת חמוצה ומערבלים עד שהם נטמעים.

3

בקערה נפרדת מערבבים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מורידים את מהירות במיקסר ומוסיפים את תערובת החומרים היבשים. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה שאין בה גושי קמח.

4

מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לבש עם פירורים לחים. מצננים את העוגה בתבנית במשך 10 דקות, ואז הופכים אותה בזהירות מעל רשת צינון. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.

5

מברישים את העוגה בחמאה מומסת וזורים עליה סוכר.