העוגה הזאת היא עוגת השישי שלי – זו שאני מתייחדת איתה ברגעי השקט של שישי אחר הצהריים.
2 תבניות אינגליש קייק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־150 מעלות
2
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה במרקם של גבינת שמנת. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד לקבלת קרם חלק.
3
מערבבים בקערה נפרדת קמח, מלח ואבקת אפייה. בקערה שלישית מערבבים יוגורט, נענע וקליפת לימון. תוך כדי ערבול במהירות איטית מוסיפים לסירוגין את תערובת היבשים ותערובת היוגורט לקערת המיקסר וממשיכים לערבל עד שכל הקמח נטמע בתערובת
4
מעבירים את התערובת לתבניות ואופים כ־50 דקות, עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש. מצננים
מכינים ציפוי
5
מערבבים אבקת סוכר, מיץ לימון ויוגורט עד לקבלת תערובת אחידה במרקם של טחינה (אם התערובת דלילה או סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת אבקת סוכר או מיץ לימון עד לקבלת המרקם הרצוי).
6
יוצקים את הציפוי על העוגות ומקשטים בעלי נענע.
ערכים תזונתיים למנה:
חלבון כ־5־6 גרם
פחמימות כ־37־44 גרם
שומנים כ־6־7 גרם