מתכון

עוגת לב שוקולד וגבינה עם פטל או תותים

אנשי לינדט והקונדיטורית נטע דביר מציעים עוגת לב שוקולד וגבינה עם תותים, כדי להראות שאתם אוהבים

4,392 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגת לב שוקולד וגבינה עם פטל או תותים של קונדיטורית נטע דביר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: קרן ברק
עוגת לב שוקולד וגבינה עם פטל או תותים של קונדיטורית נטע דביר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: קרן ברק

כלים: תבנית בצורת לב ברוחב 20 ס"מ ובגובה 15 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לשכבת הגבינה

לשכבת הפטל/תות

אופן ההכנה

לבסיס

1

מקציפים את הביצים עם הסוכר בקערה כ-5 דקות.

2

בקערה נפרדת שמים את הקמח, מוסיפים את אבקת הקקאו ואבקת הסוכר ומערבבים יחד עם השוקולד המומס.

3

מקפלים את תערובת הקמח, הקקאו והשוקולד לתוך תערובת הביצים המוקצפת.

4

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות.

5

לאחר שתחתית העוגה מוכנה, משאירים אותה בתבנית עד שהיא מתקררת לחלוטין.

לשכבת הגבינה

6

משרים את עלי הג'לטין במים קרים על פי הוראות היצרן. מחממים את החלב ומוסיפים תמצית וניל. סוחטים את עלי הג'לטין, מכניסים אותם לחלב המומס ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את הגבינה.

7

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. תוך כדי הקצפה, בהדרגה, מוסיפים לחלבונים גם את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהם נהיים נוקשים.

8

מקפלים את השמנת המתוקה המוקצפת ואת החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הגבינה עם הווניל.

9

מורחים את תערובת הגבינה על גבי בסיס העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים.

לשכבת הפטל/תות

10

מערבבים בעדינות את המרכיבים. מניחים על שכבת הגבינה הקרה ומכניסים למקרר למשך שעה.

להגשה

11

לאחר שהעוגה מתקררת היטב, מפרידים בזהירות בעזרת סכין את העוגה מהתבנית ומוציאים לצלחת הגשה.