מתכון

עוגת מדלן

אותו טעם חמאתי במרקם קצת יותר אוורירי

12,939 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
עוגת מדלן של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת מדלן של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בקונדיטוריה שלי אני משתמש בביסקוויט מדלן כדי להכין עוגות שכבות עם קרם ביניהן, אבל כאן הלכתי על עוגה פשוטה בלי שכבות, שאפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק ולקחת לפיקניק. אם רוצים לשוות לה מראה קצת יותר חגיגי, אופים בתבנית עגולה בעלת צורה מעניינת; ואפשר להשקיע יותר – חוצים וממלאים בקרם פטיסייר.

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס”מ או לתבנית עגולה בקוטר 18 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מכינים את העוגה

2

מערבלים חמאה, שני סוגי סוכר וקליפת תפוז במיקסר עם וו גיטרה 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מדי פעם מגרדים חומרים שנדבקו לדפנות הקערה.

3

מוסיפים ביצים אחת-אחת ותמצית וניל בהדרגה ותוך כדי ערבול עד להיטמעות.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

5

יוצקים לתבנית משומנת קלות ומחליקים בעזרת מרית. אם אופים בתבנית אינגליש קייק, טובלים את המרית במעט שמן ומסמנים חריץ בבלילה לאורך העוגה (זה יאפשר לה לתפוח בצורה שווה ולא לשקוע במרכז).

6

אופים כ- 25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים את העוגה ומשאירים את התנור פועל.

מצפים ואופים שוב

7

מערבבים אבקת סוכר עם מיץ תפוזים למשחה חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה החמה ומזיזים אותה מימין לשמאל כך שהזיגוג יצפה את כל פני העוגה.

8

אופים עוד כדקה עד שמופיעות מעט בועות בציפוי.

9

מצננים ושומרים בכלי אטום עד 5 ימים.