החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב קרמל-פרנג'ליקו:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
טוחנים סוכר וקליפת לימון במעבד מזון 4-3 דקות לאבקה דקה.
3
מקציפים חלבונים עם מלח, מים חמים ומיץ לימון במיקסר עם בלון הקצפה או ידני. כשהקצף מתחיל לעלות ולהיראות כמו בועות סבון, מוסיפים סוכר טחון בהדרגה. מקציפים 6-5 דקות לקצף יציב מאוד.
4
מנפים לתוך הקצף שליש מכמות הקמח ומקפלים פנימה בזהירות. ממשיכים כך עם שאר הקמח. מעבירים לתבנית לא משומנת.
5
אופים כ-35 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. בתום האפייה מניחים את העוגה הפוכה על רשת אפייה. מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית בעזרת סכין חד.
רוטב קרמל-פרנג'ליקו:
6
מחממים בסיר סוכר ומים כ-7-6 דקות על להבה בינונית בלי לערבב עד שנוצר קרמל בהיר.
7
יוצקים פנימה שמנת בזהירות (התערובת תבעבע ותעלה בסיר) ומביאים שוב לרתיחה. בוחשים לתערובת אחידה ומסירים מהכיריים. מערבבים פנימה פרנג'ליקו ומצננים.
8
שומרים במקרר בכלי מכוסה עד שבוע. לפעמים הרוטב נפרד בזמן הזה, ואז פשוט מערבבים אותו במרץ והוא חוזר למרקם הנכון.