מתכון

עוגת מלכת אנגליה

העוגה הזאת היא גרסה עדכנית, עסיסית ומפוארת לעוגות הפירות היבשים של פעם

5,204 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוגת מלכת אנגליה של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
עוגת מלכת אנגליה של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר

עוגות "אינגליש קייק" עם פירות מסוכרים היו שיא המודה כשהייתי ילדה. לא היה בית שלא החזיק אותן במזווה והן נחשבו לפתרון האוטומטי לאורחי פתע. היום הן כמעט נעלמו מהנוף. לכבוד הכתבה החלטתי לתת להן הזדמנות נוספת. את התבנית המוארכת המסורתית החלפתי בסיר פלא, את הפירות המסוכרים הזרחניים – ברחת לוקום, ועל ראש העוגה הנחתי כתר של קצפת ופירות יער. אם מוותרים על הכתר, העוגה חוזרת לתפקידה המסורתי כעוגת קפה נהדרת.

1 סיר פלא או 2 תבניות אינגליש קייק בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

מכינים את העוגה

2

מערבבים בקערה קורנפלור, קמח, סודה לשתייה, מלח ורחת לוקום.

3

מערבבים בקערה נפרדת שמנת מתוקה, חלב וברנדי או רום.

4

מערבלים חמאה, שמן, דבש וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ- 7 דקות לקבלת קרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצים בזו אחר זו (לפני כל הוספה מוודאים שהביצה הקודמת נטמעה כליל בתערובת). מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ותערובת השמנת ב- 3-4 פעמים. מתחילים עם הקמח ומסיימים עם הקמח. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים לתבנית.

5

אופים 40-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה, מתבקעת מעט וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.

6

מצננים כשעה לטמפ’ החדר ורק אז הופכים את העוגה ומחלצים מהתבנית. שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים.

לפני ההגשה מכינים קצפת ומרכיבים את העוגה

7

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה

8

מורחים ריבה על החלק העליון של העוגה ועליה מסדרים שכבה עבה של קצפת בעזרת כף. מניחים על הקצפת פירות טריים ומגישים מייד.

9

שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.