מתכון

עוגת סולת עם תמרים

מוסיפים לסירופ לקט תבלינים שלמים כמו תרמיל וניל, קינמון, כוכב אניס, מסמר ציפורן וקליפות הדרים — כולם ארומטיים ודומיננטיים

8,518 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגת סולת של “ברטי”. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
עוגת סולת של “ברטי”. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

תבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ כמה שעות לפני העוגה

1

שמים את כל חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מסננים, מסלקים את התבלינים ושומרים מכוסה במקרר.

מכינים את העוגה

2

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

3

טורפים בקערה ביצים, שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.

4

מערבבים בקערה נפרדת סוכר, שקדים, קמח, סולת ואבקת אפייה.

5

מוסיפים את החומרים היבשים לנוזליים ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל תמרים.

6

אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

7

מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ הקר בעזרת מצקת בהדרגה ובאופן שווה. מניחים לעוגה להצטנן ולספוג את הסירופ. העוגה תישמר מכוסה כ-3 ימים בטמפ’ החדר.

8

מגישים לצד העוגה קערית טחינה גולמית.