תבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הסירופ כמה שעות לפני העוגה
1
שמים את כל חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מסננים, מסלקים את התבלינים ושומרים מכוסה במקרר.
מכינים את העוגה
2
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
3
טורפים בקערה ביצים, שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.
4
מערבבים בקערה נפרדת סוכר, שקדים, קמח, סולת ואבקת אפייה.
5
מוסיפים את החומרים היבשים לנוזליים ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל תמרים.
6
אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
7
מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ הקר בעזרת מצקת בהדרגה ובאופן שווה. מניחים לעוגה להצטנן ולספוג את הסירופ. העוגה תישמר מכוסה כ-3 ימים בטמפ’ החדר.
8
מגישים לצד העוגה קערית טחינה גולמית.