מתכון

עוגת סולת, קוקוס ותפוזים

אפשר לטבען את המתכון בקלות - מחליפים את החלב בקרם קוקוס ואת החמאה בשמן צמחי או בשמן קוקוס

8,969 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת סולת, קוקוס ותפוזים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגת סולת, קוקוס ותפוזים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

יש פה שילוב בין שני מתכונים – בסבוסה ועוגת תפוזים. הטחינה של תפוז שלם, על קליפתו, מעניקה לעוגה עסיסיות ומעצימה את הטעם התפוזי, אך ללא המרירות האופיינית. אפשר לטבען את המתכון בקלות – מחליפים את החלב בקרם קוקוס ואת החמאה בשמן צמחי או בשמן קוקוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. משמנים את התבנית.

2

מערבבים את כל מרכיבי העוגה ויוצקים לתבנית. מקשטים בפרוסות התפוז ואופים כ־30 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

לסירופ סוכר

3

מבשלים את מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס. מוציאים את תרמילי ההל ויוצקים את הסירופ החם על העוגה החמה לאט לאט עד שהיא שותה את כולו. מצננים היטב, מחלצים ומגישים בטמפרטורת החדר.