המראה שלה ביתי, אבל מאחורי כל פירור מסתתרות דייקנות מחשבה. והעיקר: עבור סועדים רבים העוגה הפכה לשותפה קבועה לקפה של שישי בצהריים או לפינוק מתוק בסיום ארוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לשטרויזל
לרוטב פטל
אופן ההכנה
מכינים שטרויזל
1
שמים את כל חומרי השטרויזל במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. שומרים במקרר עד השימוש. אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא עד חודש.
מכינים את תערובת העוגה
2
מקציפים חמאה וסוכר 5 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקרם בהיר במרקם של גבינת שמנת. מוסיפים ביצה ומקציפים עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
3
מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומעבדים כחצי דקה עד שהתערובת הופכת לפירורית. מוסיפים חלב ורום ומעבדים כ-4-3 דקות נוספות עד לקבלת קרם אוורירי ואחיד.
4
מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים פטל וקמח בקערה עד שכל הפטל מכוסה בקמח. יוצקים 2/3 מתערובת העוגה לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה. מסדרים עליה את הפטל בשכבה אחידה ומכסים ביתרת התערובת. מפזרים את השטרויזל.
5
אופים 50-45 דקות עד שהשטרויזל מזהיב וקיסף הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
6
מכינים רוטב פטל ומגישים: מרתיחים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן. מורידים מהכיריים, טוחנים ומסננים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד שבוע.
7
מניחים על צלחת 3-2 כפות מהרוטב ולצידן פרוסת עוגה. אפשר להוסיף כדור גלידה או קצפת.