מתכון

עוגת פטל בחושה של אורנה ואלה

העוגה הבחושה הזו היא היא התמצית של המוסד אורנה ואלה — היא לא זועקת תחכום, אבל יש בה עושר טעמים מענג

69,717 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגת פטל לימון בחושה של אורנה ואלה (צילום: דניאל לילה)
עוגת פטל לימון בחושה של אורנה ואלה (צילום: דניאל לילה)

המראה שלה ביתי, אבל מאחורי כל פירור מסתתרות דייקנות  מחשבה. והעיקר: עבור סועדים רבים העוגה הפכה לשותפה קבועה לקפה של שישי בצהריים או לפינוק מתוק בסיום ארוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לשטרויזל

לרוטב פטל

אופן ההכנה

מכינים שטרויזל

1

שמים את כל חומרי השטרויזל במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. שומרים במקרר עד השימוש. אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא עד חודש.

מכינים את תערובת העוגה

2

מקציפים חמאה וסוכר 5 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקרם בהיר במרקם של גבינת שמנת. מוסיפים ביצה ומקציפים עד שהתערובת אחידה ואוורירית.

3

מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומעבדים כחצי דקה עד שהתערובת הופכת לפירורית. מוסיפים חלב ורום ומעבדים כ-4-3 דקות נוספות עד לקבלת קרם אוורירי ואחיד.

4

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים פטל וקמח בקערה עד שכל הפטל מכוסה בקמח. יוצקים 2/3 מתערובת העוגה לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה. מסדרים עליה את הפטל בשכבה אחידה ומכסים ביתרת התערובת. מפזרים את השטרויזל.

5

אופים 50-45 דקות עד שהשטרויזל מזהיב וקיסף הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

6

מכינים רוטב פטל ומגישים: מרתיחים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן. מורידים מהכיריים, טוחנים ומסננים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד שבוע.

7

מניחים על צלחת 3-2 כפות מהרוטב ולצידן פרוסת עוגה. אפשר להוסיף כדור גלידה או קצפת.