מתכון

עוגת פיסטוקים ירוקה

עוגה בצבע ירוק עם טעם כיפי של פיסטוק וארומה של הדרים, שעושה כבוד למוצאה הסיציליאני

22,406 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
עוגת פיסטוקים ירוקה. צילום: shutterstock
עוגת פיסטוקים ירוקה. צילום: shutterstock

הצבע חשוב לא פחות מהטעם, לכן חפשו פיסטוקים בצבע ירוק עז. פיסטוקים בצבע חאקי עגום אפשר לתגבר עם מחית פיסטוקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.

2

טוחנים דק פיסטוקים וחצי כוס סוכר במעבד מזון (הסוכר ימנע מהפיסטוקים להפוך למחית). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים יחד בכמה פולסים.

3

מקציפים חמאה עם 1/2 כוס סוכר במיקסר עם בלון הקצפה 4-3 דקות עד שנוצרת תערובת רכה ותפוחה. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול ומוודאים שכל אחת נטמעה לפני הוספת הבאה. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת.

4

מוסיפים לסירוגין חלב ואת תערובת הפיסטוקים ומערבלים לתערובת אחידה. אם משתמשים במחית פיסטוקים, מוסיפים אותה בשלב זה. יוצקים את הבלילה לתבניות.

5

אופים כ-40 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים בטמפ' החדר. שומרים מכוסה היטב בניילון נצמד עד שבוע.