הצבע חשוב לא פחות מהטעם, לכן חפשו פיסטוקים בצבע ירוק עז. פיסטוקים בצבע חאקי עגום אפשר לתגבר עם מחית פיסטוקים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
2
טוחנים דק פיסטוקים וחצי כוס סוכר במעבד מזון (הסוכר ימנע מהפיסטוקים להפוך למחית). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים יחד בכמה פולסים.
3
מקציפים חמאה עם 1/2 כוס סוכר במיקסר עם בלון הקצפה 4-3 דקות עד שנוצרת תערובת רכה ותפוחה. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול ומוודאים שכל אחת נטמעה לפני הוספת הבאה. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת.
4
מוסיפים לסירוגין חלב ואת תערובת הפיסטוקים ומערבלים לתערובת אחידה. אם משתמשים במחית פיסטוקים, מוסיפים אותה בשלב זה. יוצקים את הבלילה לתבניות.
5
אופים כ-40 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים בטמפ' החדר. שומרים מכוסה היטב בניילון נצמד עד שבוע.