אפשר להפוך את העוגה לנטולת גלוטן בקלות – מחליפים את הקמח בשקדים טחונים באותה כמות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקצף
לעוגה
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־160 מעלות. משמנים את התבנית.
לקצף
2
מקציפים חלבונים במיקסר ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
3
מערבבים את מרכיבי העוגה בקערה ומקפלים פנימה את קצף החלבונים.
4
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ־20 דקות עד שהחלק העליון של העוגה זהוב אבל העוגה עדיין רכה. מצננים בטמפרטורת החדר - העוגה משתבחת אפילו יותר ביום למחרת.
5
לפני ההגשה צולים תותים עם סוכר במחבת עד שהם מתרככים. פורסים את העוגה ומניחים עליה תותים צלויים. אפשר להגיש עם שמנת חמוצה מעורבבת עם מעט מחית וניל.