מתכון

עוגת קוקוס, וניל והל עם תותים צלויים

עוגה לחה ואוורירית שבה מתחברים באופן מושלם התותים הצלויים לווניל ולהל

2,832 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת קוקוס, פיסטוקים, חמוציות, וניל והכל עם תותים צלויים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגת קוקוס, פיסטוקים, חמוציות, וניל והכל עם תותים צלויים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

אפשר להפוך את העוגה לנטולת גלוטן בקלות – מחליפים את הקמח בשקדים טחונים באותה כמות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקצף

לעוגה

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות. משמנים את התבנית.

לקצף

2

מקציפים חלבונים במיקסר ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

3

מערבבים את מרכיבי העוגה בקערה ומקפלים פנימה את קצף החלבונים.

4

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ־20 דקות עד שהחלק העליון של העוגה זהוב אבל העוגה עדיין רכה. מצננים בטמפרטורת החדר - העוגה משתבחת אפילו יותר ביום למחרת.

5

לפני ההגשה צולים תותים עם סוכר במחבת עד שהם מתרככים. פורסים את העוגה ומניחים עליה תותים צלויים. אפשר להגיש עם שמנת חמוצה מעורבבת עם מעט מחית וניל.