מתכון

עוגת קוקוס חגיגית

אחד משחקני המפתח של פסח מככב כאן גם בעוגה וגם בקרם

9,417 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת קוקוס חגיגית. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
עוגת קוקוס חגיגית. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגת קוקוס:

לקרם קוקוס:

לגנאש:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית.

מכינים עוגת קוקוס:

2

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ותמצית וניל כ-3 דקות לקבלת תערובת תפוחה.

3

מערבבים את החומרים היבשים ומקפלים לתוך תערובת הביצים עד לאיחוד התערובות.

4

יוצקים לתבנית ואופים כ-20 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.

מכינים קרם קוקוס:

5

מרתיחים חלב קוקוס עם שמנת ומקל וניל.

6

מערבבים את החלמונים עם סוכר וקורנפלור בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.

משווים טמפרטורות:

7

יוצקים 1/2 כוס חלב קוקוס חם לקערת החלמונים, מערבבים ומעבירים את התערובת לסיר. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד 3-2 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש, מעבירים לכלי אחר וממשיכים לערבב קצת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה-שעתיים.

מכינים גנאש:

8

מחממים שמנת לסף רתיחה יוצקים אותה על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה.

מרכיבים את העוגה:

9

יוצקים על העוגה מחצית מכמות הגנאש ומקפיאים 10 דקות.

10

מוציאים מהמקפיא ומורחים על הגנאש שכבה של קרם קוקוס ומעליו את יתרת הגנאש. שומרים במקרר בכלי אטום עד להגשה.