החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגת קוקוס:
לקרם קוקוס:
לגנאש:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית.
מכינים עוגת קוקוס:
2
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ותמצית וניל כ-3 דקות לקבלת תערובת תפוחה.
3
מערבבים את החומרים היבשים ומקפלים לתוך תערובת הביצים עד לאיחוד התערובות.
4
יוצקים לתבנית ואופים כ-20 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
מכינים קרם קוקוס:
5
מרתיחים חלב קוקוס עם שמנת ומקל וניל.
6
מערבבים את החלמונים עם סוכר וקורנפלור בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
משווים טמפרטורות:
7
יוצקים 1/2 כוס חלב קוקוס חם לקערת החלמונים, מערבבים ומעבירים את התערובת לסיר. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד 3-2 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש, מעבירים לכלי אחר וממשיכים לערבב קצת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה-שעתיים.
מכינים גנאש:
8
מחממים שמנת לסף רתיחה יוצקים אותה על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה.
מרכיבים את העוגה:
9
יוצקים על העוגה מחצית מכמות הגנאש ומקפיאים 10 דקות.
10
מוציאים מהמקפיא ומורחים על הגנאש שכבה של קרם קוקוס ומעליו את יתרת הגנאש. שומרים במקרר בכלי אטום עד להגשה.